Implantaten

Wat is een implantaat

Wat is een implantaat: Een implantaat is een kunstwortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Er zijn 2 tot 4 implantaten nodig om een prothese goed te kunnen dragen. Een implantaat wordt gemaakt van titanium. Dit wordt niet door het lichaam afgestoten. De plaatsing van een implantaat gebeurt onder plaatselijke verdoving en biedt, na inheling, houvast aan het uiteindelijke kunstgebit.

Bij wie van toepassing

Iedereen die gezond is ongeacht de leeftijd. Wel gelden de volgende voorwaarden voor een goed resultaat: Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn; gezond tandvlees; u moet voldoende gemotiveerd zijn om te zorgen voor een goede mondhygiëne.

De verwijzing

De tandprotheticus en tandarts-implantoloog werken nauw samen. De tandprotheticus zal het behandelplan bespreken en u doorverwijzen naar de tandarts-Implantoloog. De tandarts-implantoloog maakt röntgenfoto's om de conditie van uw kaakbot te beoordelen. Er wordt gekeken welk implantaat voor u geschikt is, hoeveel en van welke soort.

De ingreep

De implantaten worden onder plaatselijke verdoving in de kaak geplaatst. De tandprotheticus kan nu beginnen met het nieuwe kunstgebit op implantaten
Locatie

Beekstraat 2
5981 AS
Panningen

Openingstijden
Contact

© 2022 van Cromvoirt tandprothetische praktijk. Webdesign: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Panningen.